Gisteren reed ik naar De Scherpenberg om er de informatievergadering van Gaselwest bij te wonen. En de cijfers die ik daar te horen kreeg waren ook scherp! Ettelijke miljoenen euro’s zag ik op het scherm verschijnen als ware het peulschilletjes. We kregen een duidelijk overzicht van de algemene boodschappen maar vooral de financiële informatie was interessant. Helaas was het geen goed-nieuws-show want de toekomst ziet er voor de verbruiker niet goed uit. Men verwacht een sterke, heel sterke zelfs, stijging van de eindprijs van onze broodnodige elektriciteit. Tegen 2013 verwacht men een stijging van 19.93% en tegen 2017 zelfs van 30.19%!!! Ik wil dus iedereen aanraden om alvast wat energiezuiniger te leven. Laat toestellen niet in stand-by staan, steek geen onnodige verlichting aan, koop elektrische toestellen die weinig energie verbruiken enz. Via volgende link kan je nog meer tips bekijken: http://www.electrabel.be/residential/energy_saving/day_to_day.aspx. Toen ik al die cijfers en berekeningen zag, moest ik meteen denken aan al die mensen die nu reeds geen facturen niet meer kunnen betalen. Ik vermoed dat binnenkort nog heel wat mensen zullen aankloppen bij het OCMW om een oplossing te vinden voor hun financieel probleem. Wie dacht dat de crisis het hoogtepunt heeft bereikt, is eraan voor de moeite want er staan ons nog harde tijden te wachten. Ik wil zeker de pessimist niet uithangen of mijn bloglezers schrik aanjagen maar ik wil hen gewoon waarschuwen…

Maar ik wil dit bericht afsluiten met wat beter nieuws. Ik kan meedelen dat de inschrijvingen voor de busuitstap naar Reims op 4 december heel vlot binnenkomen. De tweede bus is reeds voor de helft gereserveerd en dus mogen de geïnteresseerden niet meer lang aarzelen om in de schrijven. Deelnameprijs is €20 per persoon (busreis, ontbijtpakketje, jenevertje en rondleiding in Reims inbegrepen). We vertrekken en komen terug aan op het stationsplein van Ieper. Wie meewil kan dit best zo snel mogelijk laten weten via info@nancysix.org . Ziezo, ik ga zo meteen aan de slag want ik heb een drukke dag voor de boeg. Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag!