Wie mij kent of mijn tussenkomsten naleest in de rubriek “wat doe ik/ tussenkomsten Gemeenteraad”, zal ondertussen wel al weten dat verkeersveiligheid (maar eigenlijk veiligheid in ’t algemeen) één van de thema’s is, die mijn speciale aandacht trekt. Ik kwam tijdens de Gemeenteraadszittingen al meermaals tussen over dat onderwerp. Onlangs las ik een interessante oproep die zich richt tot senioren. In Ieper is er namelijk een gelegenheid tot het volgen van een opfrissingscursus verkeersreglement speciaal voor de 55 plussers . Ze krijgen de kans hun kennis van het verkeersreglement en de verkeerswetgeving bij te schaven. Deze cursus is bovendien gratis, met inbegrip van een handleiding. De cursus van 4 lessen is gepland op maandag 19/04, donderdag 22/04, maandag 26/04 en donderdag 29/04, telkens om 14u. Let wel: deze cursus gaat enkel door bij voldoende inschrijvingen (per groep van 20 deelnemers). Geïnteresseerden kunnen zich ten laatste tegen woensdag 31/03 inschrijven bij Autoschool VTI, Augustijnenstraat 58 te Ieper (057/ 21 95 00). Wacht echter niet te lang om u in te schrijven en vertel het verder aan elke senior in je omgeving.

Ik zou deze cursus zeker durven aanraden aan elke meelezende senior want het is belangrijk dat zij zich op een veilige manier kunnen blijven verplaatsen in het steeds drukker wordende verkeer. De wetgeving en het aanbod aan verkeersborden-en regels is met de jaren gegroeid en gewijzigd, dat het wel eens nuttig zou kunnen zijn om het geheugen wat op te frissen…Uw veiligheid=mijn zorg!